Close

Uusi Hyundai TUCSON 20 vuoden kokemuksella

 

Kaksi vuosikymmentä sitten Hyundai lanseerasi Tucson-mallin kehittyvään SUV-segmenttiin. Tucson on saavuttanut vankkumattoman suosion eurooppalaisten asiakkaiden keskuudessa, siitä onkin sittemmin kehittynyt maailmanlaajuinen bestseller.

Maailmanlaajuisen automarkkinatutkimusyritys JATO Dynamicsin mukaan Tucson oli vuonna 2022 Euroopan myydyin kokoluokassaan. Kaikkiaan Euroopan markkinoille on valmistettu jo yli kaksi miljoonaa Tucsonia. Myös Suomessa Tucson vetoaa uuden auton ostajiin yhtenä myydyimmistä Hyundai-malleista − vuoden 2024 aikana Tucson on Suomen kolmanneksi eniten myyty Hyundai.

Hyundai Tucson on edennyt neljänteen sukupolveensa. Uudistus määriteltiin kaikkien aikojen edistyksellisimmäksi Tucsoniksi, malli esiteltiin täysin uudistetulla ulkoasulla ja sisätiloilla. Hyundain ”Sensuous Sportiness” -muotoilukieli toi autoon terävämmät linjat ja futuristisemman estetiikan. Vuonna 2020 Tucson tarjosi myös ensimmäistä kertaa hybridi- ja pistokehybridivaihtoehdot.

Modernin muotoilunsa, edistyksellisen tekniikkansa ja saavuttamiensa palkintojen ansiosta myös uusi Tucson on valmis jatkamaan luokkansa kärjessä.

Tyyliä ja tilaa moneen tarpeeseen

Olipa kyseessä sitten pitkä matka isovanhempien luo, mökkimatka tai kauppareissu − arjen pyörittämistä helpottaa tarpeisiin sopiva auto. Tucson on luotettava kumppani, joka on suunniteltu tarkoituksenmukaisesti ja Hyundain tapaan huolella vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Esimerkiksi tavaratilaa Tucson tarjoaa luokassaan kiitettävästi voimalinjaversiosta riippuen 558 – 620 litraa tai takaistuimet alas taitettuina jopa 1 721 – 1799 litraa. Tavaratila on monipuolisesti käytettävissä 40:20:40-suhteessa taittuvan takaistuimen ansiosta. Tucson on osoitus asiakaskeskeisyydestä niin mukavuutensa kuin turvallisuusomisnaisuuksiensakin puolesta.

Uudistunut Tucson on saanut uudelleen suunnitellut etu- ja takapuskurit. Tucsonin tunnusomainen keulan ”enkelinsiipimuotoiltu” etusäleikkö on myös uudistunut: etuosan päiväajovalot ovat saaneet suuremmat ja ulkonevat valoelementit. Tucson on saanut uudet Matrix Led -ajovalot, jotka mukautuvat automaattisesti tieolosuhteisiin optimaalisen näkyvyyden takaamiseksi ja vähentävät samalla muiden kuljettajien häikäisyä. Vuoden 2024 Tucson tarjoilee myös viisi uutta ulkoväriä sekä uudet 17, 18 ja 19 tuuman kevytmetallivannevaihtoehdot.

Suuremmat muutokset Tucson-kuljettaja saa auton täysin uudistetuissa sisätiloissa. Kojelauta, ohjauspyörä, ilmastoinnin näyttö, keskikyynärnoja, vaihteenvalitsin ja ovien verhoilut on päivitetty. Istuimissa on käytetty uusia moderneja materiaaleja ja kuvioita.

Tutustu tarkemmin uuteen TUCSONiin ja varaa oma koeajosi.

Edistyksellinen teknologia palvelee käytännöllisyyttä

Kaarevat 12,3-tuumaiset näytöt sekä mittaristolle että infotainment-järjestelmälle tarjoavat täysin uuden helppokäyttöisen käyttöliittymän. Selväpiirtoinen iso Head-Up-Display-tuulilasinäyttö parantaa kuljettajan keskittymistä olennaiseen. Ergonominen, tilava ja moderni ohjaamo vastaa tämän päivän vaatimuksiin.

Huippuluokan liitettävyysominaisuudet ovat nyt tarjolla myös kohti Premiumia kurkottavassa Hyundai Tucsonissa: Hyundai Digital Key 2 Ultra-Wide Band -teknologialla mahdollistaa avaimettoman autoonpääsyn ja käynnistyksen ilman, että yhteensopivaa älypuhelinta tai -kelloa täytyy kaivaa esille.

Over-the-Air-päivitykset (OTA) ovat niin ikään jatkossa tarjolla uudessa Tucsonissa. Teknologia mahdollistaa uusien ohjelmistoversioiden ja ominaisuuksien etäpäivittämisen autoon, karttapäivitykset, suoratoistopalvelut sekä takaisinkutsupäivityksiä, mikä vähentää tarvetta käydä huollossa paikan päällä.

Moneen tarpeeseen sopiva Tucson

Suomen Tucson-valikoimassa on tarjolla 1.6 T-GDi-moottorivaihtoehto kolmessa eri teholuokassa: 160-hevosvoimainen bensiini- tai kevythybridiversio, 215-hevosvoimainen täyshybridiversio sekä 252-hevosvoimainen ladattava Plug-in Hybrid -versio. Hybridiversion sähkömoottorin teho on kasvanut 47,7 kilowattiin (+3,5 kW) ja ladattavan hybridin 72 kilowattiin (+5,1 kW).

Valittavissa on etu- tai neliveto, uutena myös ladattavan hybridin saa etuvetoisena versiona. Malliston alkupäässä on tarjolla 6-vaihteinen käsivaihteisto, muutoin koko Tucson-mallisto on varustettu 6AT- tai 7DCT-automaattivaihteistolla.

Ajomukavuuden takaa osaltaan Tucsonin sähköisesti säätyvä iskunvaimennus. Uutena hybridi- ja ladattava hybridi -malleissa voi säätää regeneratiivisen jarrutuksen voimakkuutta ohjauspyörän vaihtosiivekkeistä Eco-ajotilassa.

Varustetasoja on tarjolla neljä, Comfort, Style, Premium, sekä uutena Tucsonin 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistava 20th Anniversary Edition -juhlamalli. Varustetasojen kattavuutta on entisestäänkin nostettu, esimerkiksi Comfort-malli sisältää nyt mm. led-ajovalot, 12,3 tuuman navigointijärjestelmän, pysäköintitutkat edessä ja takana, lämmitettävän ohjauspyörän ja OTA-päivitykset. Style-varustetasossa vakiovarusteina ovat lisäksi mm. automaattinen ilmastointi, sadetunnistin ja automaattisesti himmenevä taustapeili, mukautuva vakionopeussäädin Stop&Go-toiminnolla, etumatkustajien istuinten korkeuden ja ristiseläntuen säädöt, älypuhelimen langaton lataus, katvealueen varoitin ja tummennetut takalasit. Premium-varustetaso sisältää mm. kolmialueilmastoinnin, sähkösäätöiset etuistuimet, älykkäät Matrix-led-ajovalot, 12,3 tuuman mittariston ja 12,3 tuuman navigointijärjestelmän ja sähkötoimisen takaluukun.

Tucsonin 20-vuotisjuhlat

Juhlavuoden kunniaksi uusi Tucson saapuu Länsi-Euroopan markkinoille muiden uudistusten ohella myös 20th Anniversary Edition -erikoismallina. Juhlamalli on saatavana tyylikkäällä Pine Green Matte -erikoisvärillä. Myös sisätiloihin on tarjolla samoja värisävyjä toistava väripaketti, jossa verhoilun tikkaukset on toteutettu männynvihreällä. Varta vasten tätä mallia varten suunnitellut tummat vanteet sekä mustat sivupeilien kotelot viimeistelevät juhlamallin tyylikkään ulkokuoren. 20th Anniversary Edition -juhlamallin logot ovat takaluukussa sekä etumatkustajien niskatukiin painettuina.

 

Hyundai Tucson -malliston hinnat alkavat 33 390 eurosta (1,6 T-GDi 160 hv Comfort). Style-varustetason malleja saa alkaen 35 390 eurosta ja Premium- ja juhlamallien varustetasoja alkaen 43 390 eurosta.

Hyundai Tucson saa ensiesittelynsä Suomessa syyskuun 2024 alussa. Suomeen tuotavat Tucsonit valmistetaan Tsekissä yhdessä maailman moderneimmista autotehtaista. 20th Anniversary Edition -erikoismallin tuotanto alkaa elokuussa 2024 ja autoja odotetaan Suomeen syksyllä. Hyundai Tucsonilla on viiden vuoden takuu ilman kilometrirajaa.

Tutustu tarkemmin uuteen TUCSONiin ja varaa oma koeajosi.