Close

Hyundai vie tulevaisuuden liikkumisen uusiin korkeuksiin yhdessä Top Flightin kanssa

Hyundai Motor Company on solminut strategisen kumppanuuden Top Flight Technologies -yhtiön kanssa. Top Flight on alallaan johtava startup-yhtiö, joka kehittää hybridikäyttöisiä miehittämättömiä lennokkeja.
  • Hyundai yhdistää voimansa bostonilaisen startupin kanssa kiihdyttääkseen miehittämättömien lennokkien kaupallista hyödyntämistä useilla tavoilla
  • Uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin tähtäävä kumppanuus kehittää lennokkien käyttöä esimerkiksi rahtikuljetuksissa sekä valvonta- ja tarkastustehtävissä
  • Top Flightin patentoitu hybridivoimalinja mahdollistaa lennokeille totuttua pidemmät lentoajat ja suuremmat hyötykuormat

Hyundain päätös kumppanuudesta on osa yhtiön määrätietoista työtä vahvistaa johtajuuttaan tulevaisuuden liikkumisratkaisujen kehittämisessä.

Hyundai aloittaa yhteistyön bostonilaisen startupin kanssa kehittääkseen miehittämättömille lennokeille uusia kaupallisia käyttökohteita ja -sovelluksia useilla markkina-alueilla. Yhteishankkeella tavoitellaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia, joissa hyödynnetään Top Flightin lennokkien patentoitua hybridivoimalinjaa. Lupaavia uuden liiketoiminnan kohteita ovat esimerkiksi rahdin kuljettaminen, tarkastustehtävät sekä teollisuusalueiden valvonta.

Top Flightin edistyksellinen hybriditeknologia on oleellista kehitettäessä optimoituja ratkaisuja miehittämättömien lennokkien kaupalliseen käyttöön, sillä se mahdollistaa totuttua pidemmät lentoajat ja suuremmat hyötykuormat. Top Flightin kehittämällä Micro Generator Hybrid Power System -tekniikalla lennokit eli dronet voivat lentää yhtäjaksoisesti jopa kahden tunnin ajan kuljettaen neljän kilogramman kuormaa. Yhdysvaltalaisyritys tarjoaa lennokkitoimintaan myös useita skaalattavia lisäpalveluja, kuten 3D-teknologiaa hyödyntävää tuotekehitystyökalua sekä usean lennokin yhtäaikaisen operoinnin mahdollistavaa hallintatyökalua.

Nyt aloitetun yhteistyön lisäksi Hyundai pyrkii laajentamaan aiemmin käynnistyneitä hankkeitaan lennokkitoimintaan liittyvien tuotteiden ja tekniikoiden kehittämisessä. Hyundain kiinnostuksen kohteena ovat muun muassa kartoitus- ja mittauspalvelut.

– Top Flight on onnistunut tehokkaasti ratkomaan pienten koptereiden lentoaikaan liittyviä haasteita. Lisäksi yhtiö kehittää teknologioita, joita tarvitaan esimerkiksi ilmateitse hoidettavassa logistiikassa ja kartoituksessa. Tällainen tekniikka voi olla hyödyksi Hyundaille sen tulevassa liiketoiminnassa. Hyundai Motor jatkaakin investoimista yhtiöihin, joiden kehitystyö uuden tekniikan parissa on linjassa Hyundain nykyisen ja tulevan strategisen ajattelun kanssa, toteaa Hyundai CRADLEn varapääjohtaja John Suh.

– Hyundai Motor Companyn investointi Top Flightiin vahvistaa yhtiön sitoutumista autonomisesti liikkuviin ajoneuvoihin ja liikkumisratkaisuihin sekä maan pinnalla että ilmassa. Uskomme vakaasti, että Hyundain huippuluokan kokoonpano- ja automaatio-osaaminen auttaa vauhdittamaan vaativimpaankin käyttöön suunniteltujen lennokkien kehittämistä entistä tehokkaammin, sanoo Top Flight Technologies -yhtiön toimitusjohtaja, tohtori Long Phan.

Hyundain kumppanuus Top Flightin kanssa on jälleen yksi esimerkki jatkuvasta panostuksesta avoimen innovaation strategiaan. Tämän strategian tavoite on edistää keksintöjä ja toimintatapoja, jotka vahvistavat Hyundain jalansijaa tulevaisuuden liikkumismarkkinoilla. Hyundai Motors rakentaa määrätietoisesti verkostoa, johon kuuluu alansa huippuyrityksiä esimerkiksi autonomisen ajamisen, tekoälyn ja autojen yhteiskäytön aloilta. Verkoston tavoitteena on parantaa ihmisten elämänlaatua kehittämällä heille edistyksellisiä liikkumispalveluja.

Vuonna 2014 perustettu Top Flight Technologies on erikoistunut kehittämään miehittämättömien lennokkien hybridivoimalinjoja ja täysin autonomista lentämistä. Yrityksellä on useita maailmanlaajuisesti tunnettuja ja arvostettuja kumppaneita esimerkiksi avaruustutkimuksen ja kuljetusalan piirissä.

Miehittämättömien lennokkien eli dronejen ympärille kehittyvä liiketoiminta kasvaa nopeasti, ja sen ennakoidaan yltävän noin 20 miljardiin euroon vuoteen 2026 mennessä.