Close

Hyundain Hayden Paddon jälleen rallin Euroopan mestariksi

Uuden-Seelannin Hayden Paddon ja John Kennard ovat voittaneet FIA-rallin Euroopan mestaruuden Hyundai i20 N Rally2:lla. Hyundai-kaksikko puolusti mestaruuttaan menestyksellisesti.

Uuden-Seelannin Hayden Paddon ja John Kennard ovat voittaneet ralliautoilun toiseksi arvostetuimman arvosarjan, FIA-rallin, Euroopan mestaruuden Hyundai i20 N Rally2:lla. Hyundai-kaksikko puolusti mestaruuttaan menestyksellisesti, sijoittumalla Puolassa ajetussa kauden päätöskilpailussa Rally Silesiassa kolmanneksi.

Tulos merkitsi Hyundaille kahta mestaruutta, sillä Paddonia ajattanut italialainen BRC Racing Team voitti ensimmäistä kertaa Hyundaille myös tiimien Euroopan mestaruuden. Uusiseelantilaiskaksikko voitti kauden aikana yhden EM-osakilpailun, jonka lisäksi he sijoittuivat kahdesti kolmen nopeimman joukkoon, ja sarjan kahdeksassa osakilpailussa peräti seitsemässä kuuden parhaan joukkoon.

Mestaruuden ratkettua Paddon kiitti erityisesti tiimiään, luotettavaa i20 N Rally2-autoaan sekä Hyundai Motorsportin kilpa-autoja valmistavaa asiakasosastoa.

On tietysti hienoa olla jälleen FIA-rallin Euroopan mestari. Olen erittäin tyytyväinen tiimimme toimintaan. He panostivat yhdessä Hyundai Motorsport Customer Racingin kanssa jokaiseen osakilpailuun todella paljon tarjotakseen meille kilpailukykyisen Hyundai i20 N Rally2:n.

Kautemme oli kirjaimellisesti kaksijakoinen. Sen ensimmäinen puolisko oli haastava, mutta kauden toisella puoliskolla tilanne muuttui eduksemme. Silloin kun ei mene hyvin niin iän tuoma kokemus auttaa. Epäonni menee helposti tunteisiin, jonka jälkeen yrität tehdä jotain typerää ja ajat ulos. Tänä vuonna otin jokaisesta rallista tulossa olleet pisteet aina kotiin, ja vaikka en voittanut kuin yhden rallin, automme luotettavuus sekä määrätietoinen suhtautumiseni sarjaan kokonaisuutena toi tällä kertaa mestaruuden, Paddon toteaa.

Hyundai Motorsportin asiakastoimintojen johtaja Benoit Nogier muistuttaa, että Rally2-autoilla kilpailtava rallin EM-sarja on yksi kilpailullisimmista sarjoista Rally2-kategoriassa.

Hayden Paddon ja John Kennard sekä Hyundai i20 N Rally2 ovat voittaneet sarjan mestaruuden nyt kahdesti. Kysymyksessä on tulos, jonka saavuttaminen on mahdollista vain hyvän kuljettajan sekä nopean ja luotettavan auton kombinaatiolla. Paddon osoitti loistavaa vauhtia sekä soralla että asfaltilla. Hän on kilpaillut Hyundailla pitkään ja on iso osa Hyundain menestystarinaa Uudessa-Seelannissa. Mestaruuksien myötä hänen tarinansa on nyt myös iso osa Hyundai Motorsportin historiaa, Nogier muistuttaa.